Flambirowanie Potraw (live cooking)

Flambirowanie potraw jest znane od kilku stuleci jako sposób na aromatyzowanie potraw. Dziś powraca jako nowa, efektowna forma obsługi. Będąc częścią serwisu angielskiego wykonywanego na oczach gościa wzbudza wielką ciekawość i zachwyt. Kiedyś flambirowanie potraw stosowano w najbardziej ekskluzywnych lokalach, jednak dziś nawet w małych miastach można zjeść flambirowane krewetki, wołowinę, Crepe Suzette, Boeuf Stroganow, a nawet flambirowane owoce jako deser.

Zapraszamy na kelnerski kurs flambirowania (live cooking). Kierowany do aktywnych kelnerów chcących podnieść swoje kwalifikacje zawodowe. W programie zawarte są wykłady, pokazy i ćwiczenia dla każdego z uczestników. Kurs flambirowania jest  elementem programu przygotowującego do egzaminu na Mistrza Kelnera.

W programie I :

  • Flambirowanie i filetowanie ryby;
  • Przygotowanie i flambirowanie Boeuf Stroganow,
  • Flambirowane naleśniki Crepe Suzette;

W programie II :

  • Flambirowanie steka wołowego;
  • Flambirowanie krewetek;
  • Filetowanie i flambirowanie owoców;

 

Forma: warsztaty – pokazy i ćwiczenia
Czas: 1-2 dni
Ilość uczestników: 3-8 os.
Cena: zapytaj o cenę

 

Program kursów kelnerskich dopasujemy dokładnie do oczekiwań uczestników
>>> Zobacz więcej tematów kursów