„Niegdyś dostępne w Polsce wyłącznie dla elit, bogaczy, oligarchów. Dziś coraz popularniejsze nawet w małomiasteczkowych zajazdach. Powrót do starych czasów „rozbrajanego” na oczach gości homara, podpalanej amerykańskiej wołowiny, deserów ze świeżo filetowanymi owocami z krajów egzotycznych.”
Warsztaty serwisu angielskiego przy użyciu specjalnego wózka kelnerskiego są ogromnym doświadczeniem. Istnieją potrawy, których przygotowanie wymaga specjalistycznych narzędzi, stąd nazwa serwisu specjalistycznego. Przez mnogość umiejętności wymaganych od kelnera, trudność i złożoność całego serwisu uznaje się serwis angielski za poziom mistrzowski.
Serwis z wózka kelnerskiego staje się na nowo popularny i co raz częściej spotykany nie tylko w najwyższej klasy restauracjach. Prezentujemy elementy kelnerskiego kursu serwisu angielskiego (specjalistycznego), cieszące się największą popularnością, kierowane do szkół (uczniów i nauczycieli), restauracji, również do osób prywatnych.
- Przygotowanie i podzielenie Caesar Salad (sharing),
- Filetowanie ryby okrągłej,
- Filetowanie ryby płaskiej,
- Tranżerowanie (rozbieranie) homara,
- Tranżerowanie drobiu,
- Fondue serowe,
- Filetowanie owoców,
Forma: warsztaty – pokazy i ćwiczenia
Czas: 1-2 dni
Ilość uczestników: 2-6 os.
Cena: zapytaj o cenę
Program kursów kelnerskich dopasujemy dokładnie do oczekiwań uczestników
>>> Zobacz więcej tematów kursów