Flambirowanie potraw jest znane od kilku stuleci jako sposób na aromatyzowanie potraw. Dziś powraca jako nowa, efektowna forma obsługi. Będąc częścią serwisu angielskiego wykonywanego na oczach gościa wzbudza wielką ciekawość i zachwyt. Kiedyś flambirowanie potraw stosowano w najbardziej ekskluzywnych lokalach, jednak dziś nawet w małych miastach można zjeść flambirowane krewetki, wołowinę, Crepe Suzette, Boeuf Stroganow, a nawet flambirowane owoce jako deser.
Zapraszamy na kelnerski kurs flambirowania (live cooking). Kierowany do aktywnych kelnerów chcących podnieść swoje kwalifikacje zawodowe. W programie zawarte są wykłady, pokazy i ćwiczenia dla każdego z uczestników. Kurs flambirowania jest elementem programu przygotowującego do egzaminu na Mistrza Kelnera.
W programie I :
- Flambirowanie i filetowanie ryby;
- Przygotowanie i flambirowanie Boeuf Stroganow,
- Flambirowane naleśniki Crepe Suzette;
W programie II :
- Flambirowanie steka wołowego;
- Flambirowanie krewetek;
- Filetowanie i flambirowanie owoców;
Forma: warsztaty – pokazy i ćwiczenia
Czas: 1-2 dni
Ilość uczestników: 3-8 os.
Cena: zapytaj o cenę
Program kursów kelnerskich dopasujemy dokładnie do oczekiwań uczestników
>>> Zobacz więcej tematów kursów