Pokaz serwisu angielskiego w Żninie

Odwiedziliśmy uczniów w zaprzyjaźnionej szkole – Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych w Żninie (woj. kujawsko-pomorskie). Zaprezentowaliśmy serwis angielski: wspaniałe płonące desery owocowe oraz klimaty morskie: filetowanie ryby i tranżerowanie homara. Uczniowie z zaciekawieniem przyglądali się naszej pracy i próbowali swoich sił przy wózku kelnerskim.

Ciekawe widowisko, wspaniała zabawa i niepohamowany apetyt na więcej.

Dzień Hotelarza i Gastronoma 2019

Dzień Hotelarza i Gastronoma to wspaniała uroczystość organizowana corocznie przez Zespół Szkół Budownictwa i Kształcenia Zawodowego w Koninie. W 2019 r. w Hotelu ATUT w Licheniu Starym odbyła się już XIII edycja.

Dziękujemy serdecznie za zaproszenie i możliwość wystąpienia, zaprezentowania pracy kelnera od tej najlepszej strony i zachęcania młodzieży do nauki zawodu.

Gratulujemy Zespołowi Szkół Budownictwa i Kształcenia Zawodowego sukcesów zawodowych jakie osiągają absolwenci i uczniowie jeszcze w trakcie swojej nauki.

Pokaz kelnerski flambirowanych owoców w Studzieńcu

W miejscowości Studzieniec (woj. mazowieckie) w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego zaprezentowaliśmy serwis angielski – flambirowane owoce. Uczniowie spróbowali swoich sił z przygotowaniem bananów i ananasa w sosie pomarańczowym. Płonące desery zachwyciły każdego z uczestników.